В актива на Нотариуса има доста имотни измами. Това сподели пред БНТ Емануил Йорданов, бивш вътрешен министър.

За него това може и да е мотив за убийството. Той смята, че се преувеличава влиянието на Мартин Божанов в съдебната система. Йорданов каза, че не е чак толкова трудно човек да си смени ЕГН, както го е направил Нотариуса. Парламентарната комисия по случая може да събере данни и да излезе със законови промени.

За него публичността на акцията на Борислав Сарафов е излишна в СРП. Според Йорданов трябва да се проверят съдиите, които са оправдавали в годините Мартин Божанов. Емануил Йорданов не смята, че той е имал общо със службите. От този случай няма да има дивиденти, ще завърши 0:0, според него.

Адвокат Людмил Рангелов изтъкна, че е възможно темата да се експлоатира политически. Според него също е вероятно причина за убийството да е имота измама или е взел пари за някаква услуга в съдебната система и не я е свършил. Най-влиятелните хора в държавата били ударени в Спецсъда и не е случайно влиянието на Божанов там.

За проверката на Борислав Сарафов в СРП за него това не е потребно. Съществуването на клуб SS е катастрофа за съдебната система, смята Рангелов. Истинската информация за Нотариуса няма да излезе от парламентарната комисия, по мнението му. Адвокатът не очаква случаят да завърши, както очаква обществото.

Николай Кокинов: В съдебната система винаги е имало хора като Нотариуса

Николай Кокинов: В съдебната система винаги е имало хора като Нотариуса

Брокер може да стане човек, който има необходимите контакти