Мартин Божанов - Нотариуса е поредният голям измамник. В съдебната система винаги са се навъртали такива лобисти. По-важно е системата да го разкрива и извежда. Това заяви в ефира на БиТиВи бившият градски прокурор на София Николай Кокинов.

Според него Божанов достатъчно добре е мимикрирал в гънките на съдебната система. По думите му винаги се намират клиенти за такъв тип хора. Всяко стадо си има мърша. Понякога има и слаби звена, подчерта той.

Кокинов посочи, че след смяната на Иван Гешев като главен прокурор е настъпило разместване на пластовете в прокурорската система.

Според него е съвсем нормално да се проверява случайното разпределение на делата в СРП. Пробойните са там, при случайния избор. Има податливи магистрати. Може да има пробив, ако делото се окаже, при подходящия прокурор, поясно той.

Кокинов изтъкна, че трудно може да се компенсират годините, в които държавното обвинение си е затваряло очите. По думите му Борислав Сарафов иска да се легитимира като лидер на прокуратурата. Бившият градски прокурор смята, че обиска в клуб SS е закъснял. Според него е трябвало да бъде извършен веднага след убийството на Нотариуса, а не 5 дни по-късно, защото така е било оставено време да се укрият доказателства.

Кокинов е категоричен, че хора като Мартин Божан и Петьо Еврото се влияят и действат по икономическа логика. Интересуват ги парите. Подобрен брокер може да стане човек, който има необходимите контакти. Лобистите функционират с връзки и познанства, поясни той. Според него създадената парламентарна комисия няма да постигне нищо.

Уличното правосъдие няма втора инстанция. Това показва, че официалното не работи добре, каза още Кокинов.

Бойко Станкушев, АКФ: Мартин Божанов е бил бит преди куршума

Бойко Станкушев, АКФ: Мартин Божанов е бил бит преди куршума

Трябва да се разпитат ръководители на специализирани звена