Няма никакви доказателства срещу Евлоги Станоев-Голямата Бирма по престъпленията, в които е обвинен. Няма и опасност той да се укрие. Това обяви спецсъдия Виктор Чаушев, цитиран от "24 часа".

Прокурор Лидия Манолова поиска да бъде наложен постоянен арест, но искането не бе уважено и Станоев бе освободен от ареста. Решението на съда подлежи на обжалване.

Според съдията, името на Бирмата се споменава само в показанията на двама свидетели, които изказвали предположения, но без да посочват конкретни факти.

"Едно обвинение не може да се гради на предположения", заяви той.

Самият Станоев твърди, че не се е укривал от властите, които го издирваха 3 месеца.

Припомняме, че Станоев се предаде в Специализираната прокуратура във вторник следобед. Бизнесменът е бил заедно с адвокатката си Ина Лулчева.

Евлоги Станоев-Голямата Бирма се предаде на прокуратурата

Евлоги Станоев-Голямата Бирма се предаде на прокуратурата

Станоев бе обявен за издирване на 14 септември...

Голямата Бирма бе обявен за издирване на 14 септември заедно с двамата си синове и бившия полицай Любомир Иванов. Тогава прокуратурата откри доказателства, че семейството на Бирмите стои зад 4-те фабрики за нелегални цигари в Тутракан, Дупница, Горна Оряховица и плевенското село Ясен. Те бяха разбити в края на август, а работещите в тях бяха арестувани. Беше задържан и мъж от Пазарджик, който ги е зареждал с тютюн.

Според разследващитее месечният оборот от фабриките е бил около 10 млн. лв.

Пръв се предаде големият син на Бирмата - Антон. Продължава издирването на Георги Станоев-Малката Бирма. Той вероятно е в чужбина. Поне така твърди майка му Лидия Станоева-Лидка Скалата, която е разпитана след акцията в офисите им. Тя няма обвинения за участие в престъпната група на бившия си съпруг, с когото са разделени от няколко години.

Издирваният Антон Станоев - Бирмата се е предал на властите

Издирваният Антон Станоев - Бирмата се е предал на властите

Днес съдът му е наложил постоянен арест

С червена бюлетина в Интерпол се търси и бившият шеф на криминалната полиция в столичното Второ районно управление Любомир Иванов.

След разбиването на фабриките на Бирмите потреблението на нелегални цигари от марките, които са произвеждали, спадна рязко, сочи последното проучване на големите дружества в бранша.