В Министерство на околната среда и водите са получили уведомление от Европейската специализирана прокуратура, че ще упражни компетентността си по преписка след писмо на бившия министър от кабинета на Бойко Борисов - Емил Димитров - Ревизоро, който изпраща програма Оперативна програма "Околна среда" (ОПОС) на прокуратурата, като преди това го е наградил с 200% ДНС. Това обяви на брифинг във ведомството служебният министър Асен Личев.

От информацията става ясно, че "първата работа на Европейската прокуратура в България е свързана с МОСВ и с лошото управление на ОПОС", каза той.

 56 процедури за 4,3 млрд. лева са обявени по оперативна програма "Околна среда"

56 процедури за 4,3 млрд. лева са обявени по оперативна програма "Околна среда"

За опазване чистотата на въздуха, за водите и за защита на населението от свлачища

От ДНСК са наредили спиране на строежа на хотела в Синеморец, разполежен на първа линия над плаж "Бутамята", заяви служебният екоминистър Асен Личев в началото на пресконференцията, посветена на различни екологични теми.

Това е станало след проверка на РИОСВ -Бургас. Министър Личев, който е бил информиран от началника на ДНСК архитект Влади Калинов за откриването на процедура за спиране на строителството.

В края на юни имаше протест срещу застрояването на Природен парк "Странджа".

От думите на министъра се разбра, че "Топлофикация" - София може да изгуби възможността за дерогация, ако не предостави данни и гаранции на МОСВ до 12 юли. "Те обаче са решили да чакат резултатите от изборите и досега не са ги представили, надяват се, че другите няма да са толкова взискателни, но има риск столичани да нямат парно", поясни Асен Личев.

Асен Личев не намерил дори кранче за газена лампа на "Турски поток"

Асен Личев не намерил дори кранче за газена лампа на "Турски поток"

Екоминистърът заплашва да спре вноса на чужди отпадъци