Фиктивен внос на над 20 тона замразени пилета е предотвратен от НАП-Пловдив.

Стоката е влязла в страната от Румъния и още на граничния пункт "Дунав мост 1" е била запечатана с пломби поради съмнения в съпровождащи документи.

Подозренията се потвърдили, когато на обявения адрес за доставка в Пловдив не се е явил получател.
Посоченият като получател голям български търговец категорично е декларирал пред служителите, че не е поръчвал подобна доставка.

Месото е годно за консумация и отговаря на необходимите стандарти за качество според Българската агенция за безопасност на храните. Предстои то да бъде обявено за продажба на търг, организиран от НАП-Пловдив. Дотогава месото ще се съхранява при необходимите температурни условия, които гарантират неговата годност и вкусовите му данни. 

От началото на годината досега инспекторите на звеното за фискален контрол, действащо на територията на НАП-Пловдив, са установили 26 случая на несъответствия между декларираните количества стока и действително наличните в превозните средства на местата за разтоварване.
Само през месец юни, когато е активния сезон за търговия с някои рискови стоки като плодове и зеленчуци, тези случаи са 16. При най-фрапиращият става дума за разминаване от близо 8 тона продукция.