Районният съд в Стара Загора остави в ареста Георги Георгиев, обвинен за нападение срещу Дебора Михайлова и насилието върху нея. Решението дойде след като заседанието бе прекъснато и отложено заради спиране на тока в сградата на съда.

Заседанието се проведе след обжалване на мярката за неотклонение от страна на защитата, които се позова на нови факти и данни след излизане на новите експертизи. Според защитата новите обстоятелства по делото и направените допълнителни експертизи сочат, че Георги Георгиев не е извършител на деянието - по дрехите му не е открит ДНК материал, сочещ към престъплението, както и стъпката, открита на местопрестъплението, не е негова.

Георги Георгиев е с постоянна мярка за задържане под стража от 31 юли по обвинението за отправяне на заплахи за убийство спрямо Дебора. Срещу него има повдигнати още две обвинения - за принуда и за нанесена средна телесна повреда. Определението за средна телесна повреда дойде едва след допълнителната експертиза, провокирана от обществения натиск след като случая стана публичен. Повторната експертиза бе изготвена от пловдивски лекари, след като съдебните медици в Стара Загора си направиха самоотвод.

Също едва след протести самият Георгиев бе вкаран с ареста, както и обвинението срещу него бе допълнено.

Съдебното заседание се проведе при при закрити врата по искане на прокуратурата и с аргумент, че ще бъде изнесена чувствителна лична информация.

Прокуратурата проверява лека ли е телесната повреда на обезобразеното момиче

Прокуратурата проверява лека ли е телесната повреда на обезобразеното момиче

За да прецени дали да поиска пак арест за извършителя

БНТ информира по-рано, позовавайки се на източници от разследването, че според свидетелски показания, че обвиняемият е бил откаран на адреса на пострадалата Дебора и взет оттам по времето на престъплението. Също така справки от Агенция "Пътна инфраструктура" потвърждавали движението на автомобила, в който бил Георги Георгиев. Справки от клетки на мобилен оператор пък потвърждавали, че телефонът му е бил на местопроизшествието във времето на извършването на престъпленията.

Проверяват за случаи с насилие над жени в Стара Загора на трупчета в МВР

Проверяват за случаи с насилие над жени в Стара Загора на трупчета в МВР

Прокуратурата иска справка за периода от 2015 г. до момента