Токът в сградата на съда в Стара Загора спря и прекъсна заседанието на състава, който гледа мярката за неотклонение на Георги Георгиев.

26-годишният мъж е обвинен за жестокото нападение на Дебора Михайлова, също от Стара Загора. Обвиненията срещу него са три - за двустепенна средна телесна повреда, за закани за убийство и последното, което бе добавено повече от месец след извършване на самото нападение - за принудата и насилственото подстригване на косата на момичето.

Искането за преразглеждане на мярката е свързано с новите обстоятелства по делото, заяви Петко Кънев, единият от двамата адвокати на обвиняемия.

След последната петорна съдебно-медицинска експертиза, извършена в Пловдив, адвокатът на Георгиев заяви, че данните от ДНК и трасологичната експертиза показват, че Георги не е извършителят на порезните рани.

Дебора е получила две средни телесни повреди според новата медицинска експертиза

Дебора е получила две средни телесни повреди според новата медицинска експертиза

Адвокатът на момичето очаква ново обвинение и от 2 до 10 години за Георги

По искане на прокуратурата гледането на мярката днес е при закрити врата - мотив, в зала ще се гледа чувствителна лична информация.

БНР съобщи, че преди временното прекратяване на съдебното заседание адвокатите на Георгиев са поискали отвод на съдебния състав и наблюдаващите прокурори с мотива, че разследването не се води обективно и безпристрастно, но искането им е било отхвърлено.

БНТ информира, позовавайки се на източници от разследването, че според свидетелски показания, че обвиняемият е бил откаран на адреса на пострадалата Дебора и взет оттам по времето на престъплението. Също така справки от Агенция "Пътна инфраструктура" потвърждавали движението на автомобила, в който бил Георги Георгиев. Справки от клетки на мобилен оператор пък потвърждавали, че телефонът му е бил на местопроизшествието във времето на извършването на престъпленията.