Главният прокурор на Иван Гешев награди с грамоти, служебна благодарност и плакети прокурори, следователи и съдебни медици за проявен висок професионализъм и безупречно изпълнение на служебните задължения.

Екип от следователи от Националната следствена служба, прокурори и съдебни медици бяха отличени за работата им по тежката катастрофа на АМ "Струма" от 23 ноември.

Наградени са и следователи за участието им в международна операция по разкриването на мрежа за детска порнография, генерирала приходи от над 9,5 млн. долара за няколко години.

Отличия получиха и следователи за съвместната операция с ФБР по пресичане на интернет престъпления в т.нар. "дарк нет", при които са нанесени щети за над 46 млн. долара на отделни хора и институции в 27 страни.

Прокурори и следователи от Специализирана прокуратура бяха поощрени с грамоти за разследването на организирани престъпни групи, занимаващи се с финансови престъпления, пране на пари, трафик на хора, наркоразпространение и други.

Магистрати от Софийската градска прокуратура бяха отличени за работата им по разкриването през годината на тежки криминални и данъчни престъпления, отличаващи се с фактическа и правна сложност.

За проявен висок професионализъм и всеотдайност в работата са отличени и прокурори от ВКП.