"Ще направим всичко възможно да не се връщат т. нар. "мутренски времена". Ако някой не е разбрал, че не сме 90-те години, ще го разбере по трудния начин". 

Това заяви главият прокурор Иван Гешев по повод акцията в Дупница, цитиран от БНТ.

Акцията е свързана с изчезването на Янек Миланов. Полицаи и жандармеристи с кучета претърсват нива по пътя близо до Дупница. Задържани са 4 лица.

"Не смятам да коментирам защо се претърсват точно тези 120 км и тази площ", подчерта Гешев.

Четирима задържани при спецакция в Дупница

Четирима задържани при спецакция в Дупница

Със следови кучета се претърсват и гористите местности около града

По думите му полицаите са подготвени да останат и няколко дни, докато не се претърси цялата площ и не се извършат всички възможни мероприятия.

"Капланов е задържан и има качеството на обвиняем по друго досъдебно производство", заяви Гешев по повод случая с изчезналия 43-годишен Янек Миланов.

На място са екипи от сектора за противодействие на тежките престъпления, т.е. убийствата от Главна дирекция национална полиция, доста сериозна организация от цялата страна. Работи се включително и по прекъсване на определени помещения и обекти, които са набелязани, включително паралелно започване на масирана специализирана полицейска операция на цяла Дупница по различни сегменти за противодействие на престъпността, поясни главният прокурор.

Допълнително се провежда акция по досъдебно производство на Специализираната прокуратура, съвместно с ГДБОП, касаещо разпространението на наркотични вещества.

Арестуваха бивш гард на братя Галеви за изчезването на Янек Миланов

Арестуваха бивш гард на братя Галеви за изчезването на Янек Миланов

Васил Капланов - Каплата е бил задържан от ГДБОП