От месеци, може би от година, се забелязва тревожен ръст на престъпността. Това заяви главният прокурор Иван Гешев относно тежката катастрофа с автобус с нелегални мигранти, при която загинаха двама полицаи в Бургас.

Той определи случилото се като изключителна поредна трагедия и изрази съболезнования към близките на загиналите.

По негови думи войната на каналджиите срещу държавата е обявена отдавна.

"Увеличават се мигрантският натиск и престъпленията, свързани с т.нар. мигрантска криза, така и наркоразпространението - включително в сегмента разпространение между лица. В областта на пътнотранспортните произшествия виждате, че през няколко месеца се случват изключително тежки катастрофи. Няма да коментирам битовите престъпления и грабежи", коментира той.

Демерджиев търси вътрешни хора, които подпомагат трафикантите

Демерджиев търси вътрешни хора, които подпомагат трафикантите

Каналджиите обявили война на държавата

Гешев поясни, че не може да даде подробности за катастрофата, понеже това е в компетентност на следователите, тъй като жертвите са от Министерството на вътрешните работи.

Обвинител №1 подчерта, че никоя институция не е силна, когато е сама. Той увери, че прокуратурата е готова да си взаимодейства с всички останали органи в борбата с престъпността.

Не е честно хора, които плащат данъците си, да търпят случващото се с престъпността, категоричен бе Гешев.

По негови думи в настоящата тежка икономическа обстановка не може държавата да предизвиква допълнителни проблеми, като не си върши работата.

Двама загинали полицаи след гонка с автобус с мигранти в Бургас
Обновена

Двама загинали полицаи след гонка с автобус с мигранти в Бургас

Гонката се е случила около 5 часа тази сутрин, шофьорът не е установен