Върховна касационна прокуратура и Апелативната прокуратура в София взеха на специален надзор досъдебното производство за мъжа, пребит до смърт в Петрич.

Днес главният прокурор Иван Гешев се срещна със Страхил Кацарски, брат на починалия. Той изрази съжаление за случилото се и увери близките на жертвата, че прокуратурата ще доведе разследването до край.

Припомняме, случаят е от 23 май. В търговски обект в Петрич възникнал конфликт между две компании. Убитият станал свидетел на случващото се и се опитал да предотврати ескалацията на напрежението. Скандалът прераснал във физическа разправа, при което на мъжа бил нанесен побой. Заради нанесените му удари пострадалият изпадал в кома и няколко дни по-късно починал.

Мъж почина след жесток побой в Петрич

Мъж почина след жесток побой в Петрич

Нападателите са установени

Като обвиняеми са привлечени двама мъже на 27 и 24 години. По искане на прокуратурата те бяха оставени за постоянно в ареста.

По-рано днес Гешев разговаря с магистрати и служители на Териториално отделение - Петрич. Срещата е в рамките на работните посещения на главния прокурор в петте апелативни района в страната и бяха обсъдени приоритетите на прокуратурата през настоящата година, ангажиментите по противодействие на конвенционалната престъпност, утвърждаване на върховенството на закона и отстояване на независимостта на прокуратурата като част от съдебната власт.

Главният прокурор, че няма да спре да работи в интерес на българските граждани.

Побойниците от Петрич са в ареста

Побойниците от Петрич са в ареста

Единият е на 27 г., а другият на 24 г.