Година след взрива във фабрика "Миджур", когато при взрив от обезвреждане на боеприпаси загинаха 15 работника, няма виновни за трагедията в Горни Лом.

Според близките на загиналите разследването буксува, съобщи bTV. От прокуратурата във Видин все още чакат седморната взривотехническа експертиза, която трябва да каже какви са причините за мощната авария.

Според говорителя на прокуратурата във Видин Владислав Влашев има данни за извършени големи финансови престъпления от фирмата собствeник. Материалите са представени на Софийски градски съд и се очаква той да се произнесе.

„Не смятам, че човешкият живот може да се изразява в парични единици. Беше ми предложено споразумение от фирма „Видекс" за размера на обезщетението, което да получа - извънсъдебно споразумение.

Аз отказах. Ще задам един неприятен въпрос и може би не трябва аз да го задавам - нека собственикът на завод „Миджур" да сложи цена на собствения си син (Валери Митков също изгуби сина си). Нека излезе и да каже - животът на моя син струва еди колко си", заяви в предаването „Тази сутрин" Димитър Димитров, баща на загиналия 26-годишен Михаил.

Той допълни, че има Отавска конвенция, която забранява трансфера, производството и употребата на противопехотни мини и пита защо е бил допуснат вносът на тези мини.