Бавят се експертизите за смъртта на 13 души при бедствието в квартал "Аспарухово", предаде БНР изявлението на говорителя на Окръжната прокуратура във Варна Радослав Лазаров.

Досъдебното производство продължава с много експертизи, които още не са приключени. В процеса са включени различни институции.

"От декември  месец миналата година е назначена комплексна експертиза, която включва въпроси в областта на геологията, хидрологията, климатологията, екологията, архитектурата, строителството и така нататък, изреждам ги по памет и не съм прецизен", каза той и допълни, че техните заключения все още не са готови.

"Прокуратурата активно съдейства на вещите лица, за да могат те да извършат своите заключения". От 12 юни Окръжната прокуратура във Варна и Съдебната окръжна прокуратура в Сливен правят опити да обезпечат възможността вещо лице да огледа терена на военното поделение над „Аспарухово" за геоложкото заключение, поясни Варненският държавен обвинител.

Срокът за приключване на изследването е до 19 юли, но може да бъде удължен, заяви временно изпълняващият длъжността окръжен прокурор на Варна, Радослав Лазаров.