Осъдиха на година условно крадец, опитал да задуши баба, съобщи Дарик. Районният съд в Горна Оряховица постанови година условно с 3-годишен изпитателен срок за 25-годишен мъж. Той ограбил възрастна жена в дома й като опитал и да я задуши с възглавница.

Наказанието на Борислав В. е наложено след споразумение с прокуратурата. Той е признат за виновен за това, че около 23 часа на 12 ноември миналата година нахлул в жилище на самотно живееща старица в железничарския град. Претършувал помещенията и грабнал мобилен телефон на стойност 60 лева.

Жената се опитала да изгони неканения си гост, той обаче грабнал възглавница от леглото и затиснал с нея лицето й. Борислав В. живеел в стражишкото село Камен, но често идвал в Горна Оряховица на гости при баща си.

На 12 ноември бил в града и вечерта излязъл от бащиния си дом и тръгнал пеш към къщата, в която живеела бабата. Мъжът нямал пари и това била причината, за да отиде при 77-годишната жена.

Стигнал до къщата, викнал пред вратата, но никой не отговорил. Тогава решил да влезе вътре за да вземе пари. Обвиняемият знаел, че старицата живее сама, познавал и разпределението на стаите, тъй като бил влизал вътре, защото стопанката го е наемала да и цепи дърва.

Като проникнал в жилището, видял бабата да спи в една от стаите, защото било час преди полунощ. Взел от масата мобилния и телефон и започнал да тършува из шкафовете за пари.

Жената се събудила, изплашила се и захванала да вика за помощ. Борислав грабнал възглавница и натиснал с нея лицето й, след което бързо избягал. Щом излязъл от къщата, извадил СИМ картата от телефона и я хвърлил, а няколко дни по-късно разменил апарата за друг.