Грабежът в офиса за бързи кредити в столичния квартал "Младост" е бил инсцениран, съобщи БНТ.

Припомняме, че за случаят бе съобщено на Коледа. Разследващите установили, че касиерката е съучастник в инсценирания въоръжен грабеж, за да прикрие липси на пари. Тя и нейн приятел са задържани.

Според разказа на 32-годишната служителка, около 18.00 часа в обекта влязъл непознат мъж с предпазна маска на лицето, заплашил я с нож и тя му предала метална кутия с пари и фирмени документи.

Грабеж в столичния кв. "Младост" навръх Рождество Христово

Грабеж в столичния кв. "Младост" навръх Рождество Христово

Сигналът е получен около 18 часа

В резултат на разследването, предприето в рамките на образуваното досъдебно производство, е установено, че служителката, в съучастие със свой 42-годишен приятел (бивш интимен партньор на жената), инсценирали грабежа с цел прикриване на длъжностно присвояване на парична сума.

При последвали обиски и претърсвания в жилището на криминално проявения и осъждан 42-годишен мъж полицаите открили и наркотици. 

След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура двамата са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 201 от НК, а 42-годишният получил обвинение и по чл. 354 а от НК. Наложени са им мерки "задържане под стража" за срок до 72 часа.