Босът на „Литекс" Гриша Ганчев даде показания по делото срещу „Наглите". Ганчев се яви като свидетел, близък до отвлечения Ангел Бончев.

Припомняме, Бончев бе изпълнителен директор на футболния клуб.

В съдебната зала Гриша Ганчев се държа нагло и влезе в спор със съдебния състав и адвокати по делото.

Съвсем накратко, без да изпада в подробности и детайли, собственикът на ПФК „Литекс" разказа, че в нощта на отвличането Камелия Бончева му се обадила и споделила, че съпругът й е изчезнал.

„Наглите" започнали преговори с него като му изпратили СИМ-карта с телефон, а по-късно и пакет с отрязания пръст на Бончев.

Първоначално похитителите поискали от него 10 млн. евро. Той дал пари на два пъти - първо платил 400 хил. евро, а след това около 250 хил. евро. След като получил отрязания пръст на Бончев, Гриша Ганчев казал, че не иска да преговаря повече с похитителите, тъй като „това вече минава границите" и посъветвал Камелия да се обърне към антимафиотите за съдействие.

Заради пестеливия изказ на Гриша Ганчев, съдия Виолета Магдалинчева помоли свидетеля да бъде по-обстоятелствен в обясненията си, на което собственикът на „Литекс" запита: „Г-жо председател, вие не сте ли чели материалите по делото?".

Заради няколко подобни изказвания, председателят на съдебния състав заплаши свидетеля, че ще му наложи глоба в максимален размер от 500 лв.

На въпрос на един от адвокатите дали е дал парите на семейство Бончеви в заем или безвъзмездно, Ганчев отговори арогантно и риторично: „Ти майтап ли си правиш с мен бе?" След повторна забележка за поведението си, той посочи: „Да предположим, че е спонсорство".