Петима криминално проявени мъже са задържани за кражба на цветни метали при операция, проведена вчера на територията на столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Спецакцията е проведена на територията на комбинат „Кремиковци" след получен сигнал.

В хода на операцията са задържани петима мъже - 22 годишните В.Г., Г.М. и Л.Д, 31-годишният С.С. и Г.Ш. на 29 г.

Шестият член на групата - 30-годишният Дончо Дончев успял да избяга и в момента се укрива, като е обявен за общодържавно издирване.

В автомобила, с който се придвижвала групата, са намерени 400 кг цветни метали, а в къщата на Дончо Дончев - още 700 кг и чанта с инструменти за взломяване и рязане.

На задържаните е наложена 72-часова мярка „задържане под стража". Образувано е досъдебно производство.

Само за последната нощ, преди да бъдат задържани, крадците са откраднали един тон медни проводници - високоволтови, многожични кабели. Групата имала и специални съгледвачи, които са били разположени на различни точки в подстъпите на "Кремиковци".

Работата по документиране на цялата престъпна дейност продължава. В операцията по залавянето на престъпниците са участвали над 30 служители на МВР.

Столичната полиция умолява гражданите, които разполагат с информация за издирвания Дончо Дончев да се обадят на тел. 166 или в най-близкото управление.