При спецоперация в Силистра разкриха престъпна група, продаваща земеделски земи с фалшиви документи.

Арестите са резултат от предварително разследване и оперативно-издирвателни действия на служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" след подаден сигнал.

Вчера, съвместно със служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" и районните управления, е извършено претърсване и изземване на 6 адреса в Силистра и Тутракан, както и на 4 леки автомобила.

Намерена е фалшива лична карта с данни на реално съществуващо лице, както и фалшиво генерално пълномощно от негово име. Иззети са кредитни карти, договори за кредити, записи на заповеди, телефони, СИМ-карти и компютърни конфигурации.

Към момента е установено, че възползвайки се от фалшивата лична карта и пълномощно, групата е подготвила документи за продажба на 60 дка земеделски земи, чужда собственост, но сделката е осуетена след намесата на полицията.

За срок до 24 часа са задържани двама мъже - на 30 г. и на 36 г., известни с извършване на аналогична дейност. В процес на изясняване е съпричастността на други двама, заподозрени като съучастници. Предприети са действия за изясняване на усвоените кредити, както и на други престъпления, извършени от лицата.