Задържаха двете лица, които във вторник пребиха мъж в автобус в ж.к. "Люлин" в столицата. Прокуратурата привлече двамата побойници като обвиняеми.

Припомняме, че във вторник, 28 март, двама непознати пребиха в автобус от градския транспорт 34-годишен мъж след спор, прераснал в скандал. След побоя нападателите избягали.

Двама пребиха жестоко пътник в столичен автобус

Двама пребиха жестоко пътник в столичен автобус

Пострадалият е с опасност за живота

Ц. Б. и непълнолетният К. М нанесли множество удари в тялото на жертвата. Голяма част от тези удари били нанесени с крака - по главата на пострадалия.

Двамата побойници са видени от множество граждани, като за инцидента незабавно били сигнализирани органите на реда. Полицаи бързо задържат двамата и по случая е образувано досъдебно производство. Впоследствие им е повдигнато обвинение за нанасяне на тежка телесна повреда, с опасност за живота за пострадалия. За това законът предвижда наказание лишаване от свобода от три до десет години.

Предвид изключително високата обществена опасност на извършеното от лицата деяние, прокуратурата е разпоредила задържане на обвиняемите до 01 април 2017 г. (събота), когато те ще бъдат конвоирани в сградата на Софийския районен съд за разглеждане на искане за тяхното по-нататъшно задържане под стража.