В Перник са задържани двама от издирваните за взривове на банкомати в София, които избягаха при полицейската акция в село Боснек, съобщава БНР.

По тяхна информация, арестуваните през изминалата нощ са Кирил Микев и Красимир Йорданов. Те са били засечени при рутинна проверка на автомобил в пернишкия квартал "Църква". При вида на униформените двамата са се опитали да избягат. След преследване с полицията, бегълците са задържани и отведени в сградата на МВР в Перник.

Богданов и Йорданов успяха да избягат, след като взривиха банкомат в Сепарева баня, а МВР организира мащабна операция с дронове и хеликоптери за издирването им. Бандата е заподозряна за няколко от последните случаи на взривяване на банкомати в София и страната.

Припомняме, МВР издирваше трима мъже, заподозрени за серията от обири на банкомати в страната.

Съдът в Дупница разгледа на 13 ноември 2017 г. иск на прокуратурата за постоянен арест спрямо единствения задържан за последния обир на банкомат в Сапарева баня - Господин Динев.

Според обвинението на прокуратурата 34-годишният Динев е помагал на престъпната група за взривяването на банкомата. Той помагал на обирджиите и да се измъкнат от местопрестъплението - Динев шофирал лек автомобил, който осигурявал на групата безпрепятственото им измъкване.

МВР продължава издирването на тримата обирджии на банкомати

МВР продължава издирването на тримата обирджии на банкомати

Всеки, който е виждал издирваните лица, да сигнализира МВР. Тримата мъже са опасни

Припомняме, въпреки организираната мащабна акция на МВР, тримата мъже се издирваха. Те успяха да се измъкнат на полицаите в поле до село Боснек. Красимир Йорданов, Кирил Микев и Тодор Богданов са обявени за национално издирване.

Главният секретар на МВР Младен Маринов заяви, че тримата мъже са опасни. Според Младенов тримата вече са се опитали и да напуснат страната.

Постоянен арест за съучастника на тримата обирджии на банкомати

Постоянен арест за съучастника на тримата обирджии на банкомати

Ще лежи до 10 години, ако бъде признат за виновен