Продължава да е висок броят на пияните и дрогираните шофьори през последното денонощие - в рамките на изминалия ден са установени общо 27 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол - 10 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 17 - с над 1,2 на 1000, шестима са отказали да бъдат тествани.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 17 души, а четирима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

По метода "линеен контрол" са проверени 2024 МПС и 2463 водачи и пътници и са установени един водач, шофирал след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и петима - с над 1,2 промила. Шестима са засечени да шофират под въздействие на наркотични вещества или техни аналози. Установен е един водач, шофирал след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и петима - с над 1,2 промила. Шестима са засечени да шофират под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.

МВР хвана общо 30 почерпени водачи, 13 били дрогирани

МВР хвана общо 30 почерпени водачи, 13 били дрогирани

По метода "линеен контрол" са проверени 1857 МПС и 2238 водачи и пътници

От МВР докладват, че за последните 24 часа са проверени 8782 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 11 560 водачи и пътници. Съставени са 2511 фиша и 643 акта за установени административни нарушения.

В последните дни се набиха на очи и няколко по-специфични случая, в които при строгия контрол на пътните полицаи бяха хванати в крачка служители от различни структури в МВР. На 8 октомври на АМ "Тракия" при отбивката за село Лозен край София служител на ГДБОБ беше засечен да шофира след употреба на амфетамин. В неделя сутринта дрогиран полицай се блъсна в патрулка пред столичното 8-мо РУ, като не беше съобщено под въздействието на какъв наркотик е бил. Вчера следобед в района на кюстендилското село Горна Гращица пиян полицай от РУ-Бобовдол с лек автомобил предизвика извън работното си време катастрофа с друга кола, като инцидентът се размина без пострадали. Оказа се, че е бил зад волана с 2,07 промила промила алкохол. Тази сутрин и асеновградски пожарникар беше хванат да шофира личния си автомобил солидно почерпен, с 1.73 промила алкохол. На път за вкъщи след дискотека той криволичил и закачил с колата си крайпътна мантинела. Това направило впечатление на движеща се зад него с автомобила си жена, която подала сигнал на тел. 112.