Въззивен състав на Софийски градски съд потвърди решението на районния съд в София и остави без мярка за неотклонение Петър Драшков.

Припомняме, на 1 декември Софийският районен съд реши да освободи от ареста Петър Драшков.

Въпреки искането на софийска градска прокуратура на Драшков да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража, тъй като има реално опасност той да се укрие и има обосновано предположение, че той е извършил тежко умишлено престъпление, съдът се съобрази с аргументите на защитниците на Драшков.

Адвокатите на Драшков нарекоха доказателствата, събрани срещу него „повече от скромни", а европейската заповед за арест, с която беше задържан - „манипулация".

Пред състава на съда Петър Драшков беше категоричен: „Считам се за невинен по повдигнатото ми обвинение", но отказа да коментира решението на съда след края на заседанието.

Припомняме, на 27 ноември Петър Драшков, който е обявен за общодържавно издирване и за него има издадена европейска заповед за арест, беше заловен на ГКПП-Калотина при влизане в страната.

Според обвинението Петър Драшков в съучастие с 40-годишната Ивелина Трифонова от София, която го е снабдила с неистински документи, е придобил с фалшифициран подпис на кмета Бойко Борисов общинска собственост - 14 декара парцел в столичния квартал "Стрелбище".
Експертната проверка, назначена от прокуратурата, е показала, че подписът на столичния кмет Бойко Борисов е доказано фалшив.