Този герой на затворническия труд - Будимир Куйович, не трябва да е дори в затворническо общежитие. Това коментира със сарказъм пред Нова телевизия лидерът на АБВ и бивш вътрешен министър Румен Петков за случая с арестувания да шофира затворник Будимир Куйович.

Петков е изумен от добротата на шефа на затворническото общежитие Десислав Трайков, в което пребивава Куйович. За да не накърни това чувство за доброта, Петков припомни, че Куйович не бил трафикант на наркотици, а ги дистрибутирал. 

Арестуваха Куйович на АМ "Тракия" по време на отпуск от затвора

Арестуваха Куйович на АМ "Тракия" по време на отпуск от затвора

Представил фалшива книжка

По думите на бившия вътрешен министър премиерът Бойко Борисов трябвало да уволни шефа на затворническото общежитие. Иначе ще е съучастник, според лидера на АБВ.

С ирония той предлага шефът на общежитието да стане директор на начално училище или да го наградят за добротата към Куйович, като го пратят консул някъде. 

От разговора в студиото стана ясно, че и Румен Петков иска да се разсекрети делото срещу Куйович. Ден по-рано и бившият главен секретар на МВР Валентин Петров поиска разсекретяване на данните по случая Куйович.

Ексшеф на МВР призова за разсекретяване на делата срещу Куйович

Ексшеф на МВР призова за разсекретяване на делата срещу Куйович

Валентин Петров отрече да е взимал "такса спокойствие", за да прикрива дейноста му

Става въпрос за грубо погазване на чувството за справедливост, ядосан е бившият силов министър. Има чадър над Куйович, предполага той.

Петков иска да се разсекретят документите по делото Койович. Той пита защо Михаил Миков и Цветан Цветанов като следващи ръководители на МВР са махнали хората, които са работели по случая на Будимир Куйович.

Лидерът на АБВ е ядосан, че много експерти се произнесли, че Куйович бил много изморен и трябва да излезе с отпуск. Искам го тези експерти по имена, настоява той. Явно у нас правилата са такива - като произвеждаш у нас синтетична дрога и я дистрибутираш в Европа, ти се полага да си озеленител и с почивка на морето, саркастично заяви Румен Петков.