Разследват кой е убил 41-годишен мъж в Смолян. Окръжна прокуратура-Смолян разследва умишлено убийство - престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс.

След като бе установено, че мъжът е имал насилствена смърт, дактилоскопна експертиза е установила самоличността му - Георги Т. Г., на 41 г., убит преди около 15 денонощия.

Откриха тяло на мъж край Смолян

Откриха тяло на мъж край Смолян

Все още не е установена самоличността му

До момента е установено, че на 15 април 2019 г., на разклон за селата Пещера и Турен, област Смолян, в местността "Пещерско бърце", в горист участък, е открит труп на мъж, затрупан с клони от иглолистни дървета. Тялото е било намерено от случаен минувач, който е подал сигнал на тел. 112.

Има тройна съдебномедицинска експертиза, но насилствената смърт е установена при извършена аутопсия в болницата в Смолян. Тогава е установено, че смъртта на пострадалия е настъпила в резултат на асфиксия /задушаване/, след счупване на подезичната кост. Вещите лица са потвърдили, че се касае за насилствена смърт.

По досъдебното производство продължават активните процесуално-следствени действия за установяване на извършителя на убийството.