Има разпитани двама свидетели, които застават с имената си, не са анонимни или защитени свидетели, които разказват, че именно Ивайла Бакалова е потърсила връзка с лицата Емил Писков и лицето Мартин Божанов-Нотариуса за правна помощ. Това обяви председателят на Софийска градска прокуратура Илиана Кирилова пред журналисти преди заседанието на Временната комисия за установяване на всички факти и обстоятелства около групата на Мартин Божанов-Нотариуса. На това заседание Илиана Кирилова реши да се яви, след като на предишното отказа с разнопосочни аргументи - от позоваване на решение на КС до завоалирана заплаха за конфликт на интереси и правомощия за това, че именно СГП разследва престъпления на политици с имунитет. 

Илиана Кирилова отказа да посочи за кои свидетели става въпрос и дали това са семейство Арабаджиеви. Бакалова е разговаряла от чужд телефон с Нотариуса и е търсила правна помощ, уточни Кирилова, като заяви, че свидетелите са нови, от вчера, и затова Бакалова трябва да бъде разпитана отново. 

Тя посочи, че лицата са притеснени (разпитаните свидетели, на които не бяха казани имената им - б.р.) след излъчването на записа от Антикорупционния фонд и Ивайла Бакалова им обещала и уверила, че няма да бъде излъчено нищо от записа. Действително не е било излъчен, но има запис, в който се виждат лицата, чиито дом е посетила Ивайла Бакалова. Това, което гледаме от АКФ в дългата и по-кратката версия, не се виждат двете лица, добави Илиана Кирилова.

По думите ѝ има жалба от Писков и Нотариуса в Софийска градска прокуратура (СГП) срещу Ивайла Бакалова. "Госпожа Бакалова е потърсила лично Писков и после е поискала да говори с господин Божанов. Сигналът, който е подаден за това е, че тя е правила незаконни записи", изтъкна Илиана Кирилова.

Тя допълни, че има запис, в който се виждат лицата, които са свидетели, а в самото излъчване на дългата и кратката версия на АКФ - тези лица не се виждат. "Сега трябва да се провери има или няма манипулация в рязане на записа". Софийската градска прокуратура ще разпита Ивайла Бакалова.

Иначе Нотариуса се разследва за имотни измами.

Веселин Денков проговори: Пратеници на спецпрокуратурата ме изнудваха

Веселин Денков проговори: Пратеници на спецпрокуратурата ме изнудваха

Ивайла Бакалова: Нотариуса казваше, че трябва да станем кооперативни

По-късно пред бТВ Ивайла Бакалова заяви, че изказванията на Илиана Кирилова са манипулативни и попита защо градският прокурор на София повтаря показания на Емил Писков и Мартин Божанов.

По думите на Бакалова тя не е била разпитвана през юни 2021 г. и попита защо 3 години по-късно ще я разпитват. Тя твърди още, че Емил Писков и Мартин Божанов са направили контакт с нея и са ѝ поискали пари за свободата на Веселин Денков, с когото тя живее на семейни начала.

Бакалова изтъкна още, че е готова да застане пред детектор на лъжата.