Няма запитване от испанските власти за премиера Бойко Борисов. Това стана ясно от коментара на МВР шефа Младен Маринов за публикацията в испански медии. Няма и сигнали за имущественото състояние на Борисов.

Описаното в испанския вестник "Ел Периодико" разследване е факт, но на този етап не може да бъде обявен нито предметът му, нито кои лица са обект на интереса на правоохранителните органи, от своя страна заявява говорител на полицията в Каталуния пред bTV. 

По-рано днес изданието излезе със серия статии, от които се разбира, че се разследва пране на пари в особено големи размери с българско участие и даже се изяснява евентуалната съпричастност на премиера Бойко Борисов към схемата.

Каталуния разследва Бойко Борисов за пране на пари
Обновена

Каталуния разследва Бойко Борисов за пране на пари

За това съобщава испанският вестник "Ел Периодико"

"По отношение на информацията, публикувана от изданието "Ел Периодико" днес, това е една операция, която е в ход и не мога да дам никакви подробности", подчерта говорителят на полицията.

Той беше категоричен, че не може да коментира нито кои личности от българската администрация са замесени, нито даже дали става дума за пране на пари.

На въпрос какви са източниците на испанската медия, говорителят заявява, че те работят с техни собствени източници, като това не са източници на полицията.

Борисов подозира съсед по месторабота за разследването в Каталуния

Борисов подозира съсед по месторабота за разследването в Каталуния

По думите му никоя служба не го е търсила до момента

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че Каталуния разследва премиера Борисов за пране на пари. 

От Брюксел той коментира, че подхожда с разбиране към сигналите на неговия съсед по месторабота. 

След това от прокуратурата уточниха, че не е сезирана от испанска страна за проверка, свързана с България и премиера Бойко Борисов. Това потвърди по-късно и вътрешният министър Младен Маринов.

Прокуратурата у нас не била сезирана от Испания за разследването срещу Борисов
Обновена

Прокуратурата у нас не била сезирана от Испания за разследването срещу Борисов

Това съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева