Служители на звеното на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) във Враца са открили и извадили от водата три мрежи и една гумена лодка при извършване на нощна проверка и обход по брега на язовир "Крапец" в района на едноименното село на територията на община Мездра, съвместно с Ловно-рибарско дружество "Мездра - Роман" и рибари доброволци.

Уловените шарани са върната обратно във водата, а лодката и мрежите са иззети. Съставен е протокол срещу неизвестен нарушител, като се работи по установяването на бракониерите, съобщиха от ИАРА.

Служителите сектор "Рибарство и контрол-Монтана" към агенцията пък са извършили проверки по река Ботуня в община Криводол и по Искър в общините Мездра и Роман, както и на язовир "Дъбника" край Враца. Констатирани са нарушения, за които са съставени актове на двама души, а уредите на нарушителите са иззети.

При извършени проверки по река Дунав на територията на община Козлодуй са намерени и иззети две мрежи без риболовни марки. Съставен е протокол срещу неизвестен нарушител.

Масови проверки на ИАРА във Видин, Враца и Монтана

Масови проверки на ИАРА във Видин, Враца и Монтана

Установени са три нарушения по Закона за рибарство и аквакултури