Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) искане за отстраняването на Константин Сулев - прокурор в Софийската районна прокуратура.

Като мотиви за отстраняването на прокурор Константин Сулев са посочени извършени от него престъпления.

Първото обвинение срещу прокурора е за това, че през 2016 година, при условията на продължавано престъпление, е свождал млада жена към съвкупления с три лица.

Прокурорът е обвинен от Специализирано звено "Антикорупция" и за това, че в периода от 14 октомври 2015 година до 31 декември 2015 година е осъществявал неправомерно въздействие върху уред за търговско измерване на електрическа енергия в София. Вследствие на това прокурорът е създал условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия от него и неговото домакинство.

Назначената от СЗ "Антикорупция" техническа експертиза е установила разлика от 81% между реално консумираната електрическа енергия и отчетената от манипулирания измервателен уред такава.

Главният прокурор настоява Константин Сулев да бъде отстранен от длъжност до приключване на воденото срещу него наказателно производство.