Столичната полиция е установила собствениците на двата ротвайлера, които вчера нахапаха три деца в село Железница, Софийско.

Касае се за жена от Симеоново и 17-годишният син. Майката е задържана за 72 часа и Софийската районна прокуратура ще иска постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", докато синът й мярка за неотклонение "надзор". Това стана ясно на брифинг в СДВР.

Припомняме, вчера три деца на 7, 9 и 12-годишна възраст и възрастен мъж, с когото се разхождали в покрайнините на софийските село Железница, бяха нахапани от две кучета, порода "ротвайлер", оставени без надзор.

7-годишното дете е прегледано и изписано от Пирогов, 9-годишното е в хирургия, а 12-годишното е в травматология.

Два ротвайлера нахапаха три деца

Два ротвайлера нахапаха три деца

Пострадалите са откарани в болница

Вчера около 13 ч. е получен сигнал в 112, че в село Железница са нахапани 3 деца, заедно с възрастен човек. Благодарение на усилията на жител на селото, едното от кучетата е било издърпано от главата на детето.

"Ако не е била неговата намеса, щяхме да бъдем свидетели на смъртен случай", обясни шефът на СДВР Георги Хаджийски.

Кучетата са заловени в Железница и са упоени, но няма данни как са се озовали в селото, при положение че са отглеждани в Симеоново.

Иззети са веществени доказателства и са разписани свидетели и очевидци. Столичната полиция няма данни за други оплаквания от въпросните кучета.

Задържаха собствениците на кучетата, изпохапали хора в Железница

Задържаха собствениците на кучетата, изпохапали хора в Железница

Пострадаха деца и възрастен мъж…