Всеки трябва да избере на коя страна да застане. Аз съм избрал. В това бе категоричен главния прокурор Иван Гешев на брифинг пред журналисти в Ихтиман.

Преди това той обясни и кои са страните и начерта граничната линия - от едната страна са интересите на хората за сигурност, спокойствие и ред, от другата страна са престъпниците. Главният прокурор няколко пъти повтори на чия страна е прокуратурата. 

Спецсъдът върна в ареста жената до Васил Божков
Обновена

Спецсъдът върна в ареста жената до Васил Божков

Опасяват се, че може да укрие доказателства

По думите на Гешев политиците, премиерът и президентът също трябва да изберат, от коя страна да застанат.

"Наглост е адвокати на подсъдими и обвиняеми олигарси да предлагат промени в конституцията за прокуратурата, това е все едно прокуратурата да иска промени в Закона за адвокатурата", каза още Гешев. Според него точно подсъдими и обвиняеми олигарси искат слаба и неработеща прокуратура. Там интересът е да се блокира работата на прокуратурата.

Прокуратурата няма да спре да работи, независимо от исканията, които се появяват за законови промени, които да й вържат ръцете, обясни още Иван Гешев.

По думите на главния прокурор на него все още не му е ясна целта на събеседванията при президента за промяна на Конституцията. Той не е чул също така все още какво предлага президентът, но му е направило впечатление, че там присъстват и адвокати на обвинени, подсъдими и престъпници.