Главният прокурор на Република България Иван Гешев проведе работна среща с главният прокурор на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши. Тя се състоя в Съдебната палата в София, информират от пресцентъра на прокуратурата. На срещата са присъствали още и заместник-главните прокурори Даниела Машева и Десислава Пиронева. От страна на Европейската прокуратура пък взеха участие българският представител в Европейската прокуратура Теодора Георгиева и главния съветник Милан Ярон.

Водеща тема на разговора бе взаимодействието между Прокуратурата на Република България и Европейската прокуратура. Бяха обсъдени още противодействието на измамите със средства на Европейския съюз, злоупотребите с ДДС, изпирането на пари, корупцията и организираната престъпност.

Двете страни изразиха общата удовлетвореност от доброто сътрудничество и постигнатото до момента. Главният прокурор Иван Гешев изрази увереността си за продължаване на ефективния диалог между двете институции.

Припомняме, че вчера Лаура Кьовеши даде брифинг, заедно с премиера Кирил Петков, по актуални теми, свързани със съдебната власт.

120 производства за корупция с европари в България завела Европейската прокуратура

120 производства за корупция с европари в България завела Европейската прокуратура

Сега е време българските власти да започнат да работят по много чувствителни и важни случаи заедно с нас. Затова сме тук", каза Кьовеши