"Лъжа е, че искам Румен Русев да е кмет", с този надпис в съдебната зала влезе кметът на "Младост" Десислава Иванчева

Днес на заседание апелативният спецсъд трябва да реши дали Десислава Иванчева и заместничката й ще останат в ареста или ще бъдат освободени. Искат да ни забранят да говорим затова пишем бележки, обясниха Иванчева и заместничката й.

С Александър Ваклин сме се срещали два пъти в общината, каза Иванчева. Той искал да направи детска площадка. Иванчева обясни, че тя винаги е била положително настроена към детски площадки, но не помни нито човека, нито случая точно. Условия не са били поставяни.

Тази преписка не е била с нищо по-различно от останалите, аз дори не я помня точно за какво е била, обясни и зам.-кметът, която също е в ареста с повдигнати обвинения.

Марковски: Дюлгеров не казва дали Иванчева е взела парите

Марковски: Дюлгеров не казва дали Иванчева е взела парите

Понякога в мъглата се бият чудовища, обобщава адвокатът на Десислава Иванчева

Забавянето на преписката, за която говори Александър Ваклин, и двете обясниха с пълна проверка на всички документи и пропуски.

"Ние не сме пощенска кутия, трябваше да бъдат правени проверки по преписката му. Затова и тя се забави", обясни кметицата.

Бележките, които държаха и двете в ръце, Иванчева обясни, със забрана от страна на прокурора да говоря пред медиите.
На една от бележките Иванчева беше написала "Лъжа е, че съм искала Румен Русев за кмет", а Иванчева заяви, че не е избирала Румен Русев да я замества в отпуска, който е подала.

Избраха Владимир Клисуров за временен кмет на район "Младост"

Избраха Владимир Клисуров за временен кмет на район "Младост"

Десислава Иванчева не е имала извънредни правомощия, категорична Фандъкова