Започна вторият ден от Общото събрание на следователите, които трябва да избират член на Висшия съдебен съвет (ВСС) от тяхната квота.

Към 16.00 ч. чрез системата за електронно гласуване през интернет своя глас са дали 225 следователи от 365 заявили желание за дистанционно гласуване. Регистрираната от тях избирателна активност е 69.86%.

С хартиени бюлетини на място в Съдебната палата са упражнили правото си на вот 61 следователи, което е 77.22% активност. Общата избирателна активност е 71.17%, като са гласували 316 следователи.

Към 14 часа общата избирателна активност на следователите беше 65,77%.

Чрез системата за електронно гласуване през интернет правото си на глас са упражнили 233 следователи от цялата страна, като избирателната активност е 63,84 %.

С хартиени бюлетини на място в Съдебната палата са упражнили правото си на вот 59 следователи. Общата избирателна активност е 65,77%.

Единственият кандидат от квотата на следователите в изборната процедура е Евгени Диков. Той е директор на Националната следствена служба и заместник на главния прокурор по разследването.

Шефът на Следствието се надява на нов по-добър ВСС

Шефът на Следствието се надява на нов по-добър ВСС

ВСС изслуша днес единственият кандидат от квотата на следователи

Списъкът на действащите следователи, които имат право да гласуват в избора на член на ВСС от тяхната квота, включва 444-ма души. 365 от тях са заявили желание за електронно или дистанционно гласуване чрез интернет.

Общото събрание на следователите, което се проведе на 13 май, определи две секционни избирателни комисии. В първата ще се гласува с хартиени бюлетини, а във втората следователите ще гласуват чрез системата за електронно дистанционно гласуване.

27 са кандидатите за ВСС от съдийската квота

27 са кандидатите за ВСС от съдийската квота

7 предложения постъпиха в последните часове...

Изборният ден започна в 8.00 ч. и ще продължи до 18.00 ч.