Полицията издирва извършителите на посегателството срещу рейс №108 от градския транспорт в София. Припомняме, около 22 часа снощи, 15 март, на улица "Надежда" в квартал "Люлин" неизвестни извършители замеряха рейса с камъни, вследствие на което беше счупен прозорец на движещия се автобус. Първоначално се предполагаше, че става въпрос за стрелба. При инцидента няма пострадали хора.

Счупиха прозорец на автобус в София

Счупиха прозорец на автобус в София

Никой не е пострадал

Според очевидците, пътували в автобуса, извършителите са деца - на около 16-годишна възраст. Точният брой на децата не е ясен - 3 или 4 момчета. По думите на свидетел в рейса пътували около 10 души. Всичките пътници се уплашили много, те си помислили, че някой стреля по рейса с огнестрелно оръжие. Шофьорът на рейса обаче е категоричен, че по рейса са хвърлени камъни.

Слав Монов от общинското дружество "Автотранспорт" заяви пред bTV, че стъклото на автобуса е със специално покритие и затова се чува пукот като от стрелба при счупване.

Работата по случая продължава. Полицията издирва извършителите по описанията на свидетелите.

Припомняме, в рамките на миналата 2017 година бяха регистрирани няколко подобни случая на територията на страната, повечето в Пловдив. Стрелба с малокалибрено оръжие беше открита по препълнен автобус в областния град още в началото на 2017 година. През месец май автобус отново беше обстрелван от неизвестни, този път с прашка и метални копчета.