Софийският градски съд отстрани прокурора от Софийската градска прокуратура Пламен Панайотов от трето дело, свързано със злоупотреби в "Софийски имоти".

Според съдия Иван Коев по делото има данни, поставящи под съмнение безпристрастността и непредубедеността на Панайотов, съобщи БНР.

В жалба до главния прокурор, до вътрешния министър и до Висшия съдебен съвет, вещото лице Владимир Владинов твърди, че прокурорът му е оказвал натиск за това какви да са резултатите от възложената му счетоводна експертиза.

Пред журналисти Пламен Панайотов обясни отстраняването си от третото дело, свързано със "Софийски имоти", с опит да му бъде попречено да извади наяве многобройните злоупотреби, извършени със собствеността на дружеството.

Той не изключи възможността да напусне прокуратурата заради отправените срещу него заплахи.

Припомняме, обвиняеми по делото са 14 души. Според обвинителния акт от 15 сделки за продажба на имоти в столицата на драстично ниски цени в периода 2003-2004 г., дружеството е ощетено с над 2 млн. лева. Продавани са магазини, парцели и други имоти на цени с 50% по-ниски от пазарните.

Разследването срещу общинската фирма започна още в средата на 2007 година.