От 13:00 часа в неделя в заседателната зала на Министерството на здравеопазването ще има пресконференция по повод Световния ден за борба срещу СПИН - 1 декември, съобщиха от МЗ.

На пресконференцията ще бъдат представени актуални данни за разпространението на ХИВ/СПИН в страната, както и инициативите, включени в Националната информационна АНТИСПИН кампания "Бъди в час!".

В пресконференцията ще участват директорът на Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН" д-р Тонка Върлева, директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Христо Тасков, председателят на Коалиция АНТИСПИН Анина Чилева, представител на неправителствени организации, работещи по Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН".

В 13:30 часа на официална церемония пред сградата на Министерството на здравеопазването на площад „Света Неделя" 5 министърът на здравеопазването д-р Божидар Нанев ще връчи ключовете на леки автомобили на екипите на неправителствени организации, които предоставят услуги на терен сред най-уязвимите групи по отношение на ХИВ и на други екипи от Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН".