Изплащането на 100-те млн. лв. за заплати в МВР започва от март. За 2019 г. отново се предвижда ново увеличение с 10%, каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев на брифинг.

МВР получи допълнително 100 млн. лева за заплати след серията протести, планирани от полицейския синдикат СФСМВР, да продължат и по време на  председателството на Съвета на ЕС.

Министър Радев коментира, че през изминалата година са отпуснати и изплатени 17.5 млн.лв. за униформи на служителите, по 480 лева на служител са изплатени. Допълва, че не е важно точно с колко ще се повишат заплатите, а това да се случва регулярно.

"Смятам, че трудът на полицаите е оценен по достойнство, но винаги трябва повече", добави Радев. Оценява се повишената разкриваемост на престъпленията - убийства, грабежи, кражби, МПС, както и постигнатата заедно с Агенция "Митници" по-голяма събираемост и разкриване на престъпления, свързани с данъчни измами. Няма забележка за работата на полицаите и от нашите партньори. 

Борисов успокоява полицаите със 100 млн. лв. допълнително за заплати
Обновена

Борисов успокоява полицаите със 100 млн. лв. допълнително за заплати

Полицаите обмислят прекратяване на протестите

По-рано пак на 11 януари, след казус със свален полицейски билборд, правителството предложи на синдикатите на МВР нов билборд, запазен за реклама на европредседателството. Според синдикатите това е мил жест, но той не решава проблемът с ниските заплати.

След като на правителственото заседание премиерът Бойко Борисов се възмути от това, че протестният билборд на полицаите е бил свален, той разпореди на министъра за Българското председателство Лиляна Павлова на полицаите да се дадат толкова билбордове, колкото искат, от рекламните съоръжения за европредседателството.

Работодателите недоволни от 100-те млн. за полицаите

Работодателите недоволни от 100-те млн. за полицаите

Проблемите на сигурността трябва да се решават с ум и сърце, а не с безусловно наливане на средства в сектори, нуждаещи се от реформиране и ефективност