Огромно количество цигари без бандерол бе иззето при специализирана полицейска операция в Софийска област, информират от МВР. Акцията се е провела през изминалия ден.

В района на автомагистрала "Хемус" служители на МВР спрели за проверка лек автомобил, шофиран от 44-годишен столичанин, с криминалистически регистрации. При инспекцията униформените констатирали в товарния обсег на колата 6 мастербокса с фабрично запечатани кутии цигари, без акцизен бандерол.

В хода на проверката станало ясно, че автомобилът е собственост на 43-годишна жена от София, която го съпровождала с друга кола. На мястото се появява и 32-годишен стар познайник на полицията, съпричастен към престъпната дейност.

В условията на неотложност били предприети процесуално-следствени действия на територията на столицата. При претърсвания на два подземни гаража, собственост на столичанката, криминалистите намерили 153 мастербокса с цигари, а от още два гаража - единия собственост, а другия ползван от 44-годишния мъж, са иззети други 134 мастербокса. Общото количество на намерените цигари възлиза на 2 930 000 къса.

Тримата съпричастни към случая са задържани за срок от 24 часа. Работата продължава под надзора на прокуратурата.

По-късно от държавното обвинение съобщиха, че по случая е образувано досъдебно производство. Тримата задържани са привлечени към наказателна отговорност. Предстои Районна прокуратура - Ботевград да внесе в съда искания за вземане на мерки за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемите.