"Записът, който беше представен е един прах, който има за цел да отклони вниманието от настоящата процедура. Не съм правил никакъв запис и не аз съм поканил Иван Гешев, за да отида в дома му на гости, а той ме е поканил, но няма да го коментирам".

Това заяви магистратът Йордан Стоев от Висшия съдебен съвет пред журналисти преди заседанието на кадровия орган. На заседанието на ВСС трябва да стане ясно дали двете процедури за предсрочно освобождаване на главния прокурор ще се обединят в едно или ще бъдат гледани отделно. Припомняме, че Йордан Стоев е член на Прокурорската колегия във ВСС и той бе един от магистратите, които направиха предложения по предсрочното отстраняване на Иван Гешев.

Всичко, което се е случило между Стоев и главния прокурор не е показано изцяло, а ще бъде показано на съответните органи. "Как аз ще предам на една женица през Съдебната палата една флашка, която да се занесе на главния прокурор, който да я използва, за да уличи мен. Няма да коментирам, а ще коментирам на по-късен етап. Всички въпроси ще бъдат коментирани пред надлежните органи", каза Йордан Стоев.

Крум Зарков: ВСС да решава проблемите между магистратите, а не записи и недомлъвки

Крум Зарков: ВСС да решава проблемите между магистратите, а не записи и недомлъвки

Toва заяви правосъдният министър преди заседанието на Висшия съдебен съвет

"Шоуто според мен беше със слабо актьорско изпълнение и още по-слаба режисура", коментира с ирония Стоев изтеклите записи между него и обвинител номер едно. Той ги определи отново като манипулация с аргумент да се създадат процедурни пречки за отстраняване на главния прокурор.

Йордан Стоев увери, че не го е страх, а е бил на медицински туризъм в друга държава. Относно втората серия на копродукцията на главния прокурор, Стоев я определи като пълна манипулация. Той е извикан на разпит във Върховната касационна прокуратура (ВКП), но Стоев не знае за какво става въпрос. Извикани са и още двама от членовете на ВСС - Георги Кузманов и Калина Чапкънова.

"Започвам да се замислям от всичко, което става и ескалира и начинът, по който се използва прокуратурата и ВКП. Когато ни извикат във ВКП каквото се каже и каквото бъде направено, няма да подлежи на обжалване, защото всичко трябва да отиде в първоинстанционната прокуратура, която да го разгледа, за да може актовете да се обжалват, а така ще бъдат нарушени правата и на тримата членове, които ще отидем във ВКП", коментира Стоев.

Прокурори от ВСС искат Гешев да покаже мъжество и достойнство, като излезе в отпуск наистина

Прокурори от ВСС искат Гешев да покаже мъжество и достойнство, като излезе в отпуск наистина

Така всички обстоятелства около предсрочното му отстраняване щели да се изяснят