Законът е за всички, включително и за Столична община. Има влязло в сила решение на ВАС. Следва да се спре въвеждането на новата организация на движение около НДК. Въпреки, че има влязло в сила съдебно решение, СО чака становище. Това е абсурдно. Решенията на съда трябва да се изпълнява, а не да се тълкуват. Това заяви пред БиТиВи служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов.

Той отбеляза, че реорганизацията на движението е важна тема. Според него е редно да се чуе е друго мнение, освен това на СО. Стоянов посочи, че е изпратено разпореждане до зам.-кмета, с което е уведомен, че трябва да обезопаси новопоставените елементи.

Тези три улици ("Ф. Нансен", бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Витпоша") са в центъра на европейска столица. Случващото се там е недопустимо. Такъв проблем, като този в София няма другаде у нас, подчерта Стоянов.

По думите му МВР работи съобразно закона. Вътрешният министър посочи, че ще бъде наложена глоба на Столична община от 2000 до 7000 лева. Той поясни, че неизпълнението на съдебно решение е престъпление съгласно НК. Министърът не изключи да бъде уведомена и прокуратурата.

Калин Стоянов е категоричен, че няма личен конфликт с кмета на столицата Васил Теризев. Когато е извършено нещо незаконно МВР трябва да се намеси, добави той.

Васил Терзиев не изключва избори наесен и за кмет на София

Васил Терзиев не изключва избори наесен и за кмет на София

Вижда организирана атака спрямо всички, които искат да променят нещо не само в града, но и в държавата