Напрежението в Гълъбово е овладяно.
Полицията в последната година и половина в много от случаите превантивно овладява подобни събития.

Това обяви вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов, който взе участие в официалната тържествена церемония по поднасянето на венци и цветя по случай Празника на авиацията и Българските военновъздушни сили.

Каракачанов: "Все едно вълкът да пази стадото."

Медиаторите на тази общност, местните барони, получават минимални пари и средства от бюджета, но не вършат никаква работа, констатира Каракачанов.

Той поясни, че малцинство в България няма и правата на всички граждани са равни пред закона.

Цигани с брадви и мотики нападнаха полицията в Гълъбово
Обновена

Цигани с брадви и мотики нападнаха полицията в Гълъбово

Жандармерия е обградила града

Относно убийството на Виктория Маринова в Русе вицепремиерът припомни, че през 2016 г. са били предложени промени в НПК, за да няма възможност извършител на подобно жестоко деяние да получи по-мека присъда.

Крайно време е да обърнем политиката и да изхождаме от Конституцията, която гарантира равни права на всички, призова той и посочи, че през годините полицията винаги е овладявала подобни събития.

Трябва да се започне още от училище и от нулата, за да се стигне до добро възпитание, призова Каракачанов. Русенското убийство и много други подобни случаи са показателни за липсата на каквото и да било възпитание.

Радев призова за радиомълчание до избора на нов изтребител

Радев призова за радиомълчание до избора на нов изтребител

Държавният глава участва в церемонията за Празника на авиацията и ВВС

Каракачанов коментира и въпроса за избора на нови изтребители. Според него процедурата да се вземат под наем самолети е "несериозна работа".
Военният министър я оприличи като "rent a car", защото само подготовката на пилотите е две години, а отделно трябва да се мисли и за поддръжка и други разходи по самолетите.

Ние си имаме авиацията, която трябва да поддържаме, призова той, добавяйки, че комисията работи и са изпратени писма до участниците за уточняване на определени детайли.

"Българската поговорка гласи два пъти мери и веднъж режи, отколкото да бързаме и да допуснем грешки", уточни Каракачанов.

Той бе лаконичен в отговора си защо е бил провален коалиционният съвет тази сутрин. Каракачанов даде да се разбере, че днес не е било спешно да има коалиционен съвет, защото и той, и председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов си имали работа.

Каракачанов: Половината от цената на един самолет отива за поддръжката му

Каракачанов: Половината от цената на един самолет отива за поддръжката му

И аз искам да изляза с Наоми Кембъл, но не мога да платя, обясни той желанието на завод "Авионамс" да ремонтира Су-25

На въпрос кога ще се разбере кой ще бъде новият главен секретар на МВР, Каракачанов отбеляза, че има няколко предложения, които се обсъждат.

"Когато професионалното ръководство на МВР уточни кандидатурите, тогава те ще бъдат официално съобщени", даде да се разбере вицепремиерът.