Полицията разполага с много сериозни данни, че групата "Килърите" подготвя няколко покушения в момента, заяви пред bTV разследващата журналистка Катя Илиева, която е работила и в ГДБОП в продължение на 7 години.

Тя допълни, че от 2013 г. досега са се натрупали няколко такива сигнала, но по тях не се работи. По думите й хората, които са в опасност, са тогавашният шеф на звеното Контратерор на ГДБОП Валентин Цоновски, заместник-главният прокурор Ася Петрова (която беше наблюдаващ по делото "Килърите"), и свидетелите, като един от тях е Боян Джамалов.

В момента тези хора са застрашени, защото има реални оперативни данни за това, посочи Катя Илиева.

Има сигнали, че "Килърите" в момента готвят бягство от затвора и събират финансови ресурси, разкри журналистката.

Според нея те разполагат с ресурси и са способни да направят всичко. Има данни също, че някой от затвора им осигурява логистична подкрепа.

ВКС остави в затвора до живот трима от групата на "Килърите"

ВКС остави в затвора до живот трима от групата на "Килърите"

Най-тежката присъда е потвърдена от последната съдебна инстанция, без право на замяна

Катя Илиева подчерта, че няма напредък по тези сигнали. Тя увери, че разполага с информация от кухнята.

По темата с убийството на бизнесмена Петър Христов тя заяви, че от момента, в който е станало убийството, като че ли МВР и управляващите лансират една опорна точка - това, че "Наглите" и "Килърите" са заподозрени зад това покушение.

Според нея това е подозрително, защото в първите часове трудно може да се каже кой по какъв начин е действал.

"Но да казваш, че това е най-възможната версия, е непрофесионално. Твърди се, че това е дело на хора, които са в затвора в момента. МВР се вкарва отново в задънена улица с това изказване." - каза още Илиева.

По думите й, не е имало оперативни сигнали, че се готви покушение срещу бизнесмена Петър Христов, защото, ако е имало той е щял да бъде предупреден, тъй като е близък до управляващите.

"През 2009 г., когато задържаха "Наглите", Цветан Цветанов каза, че е завел някакъв човек, който е дал информация и оттам е започнало разплитането", припомни Илиева. Според нея, Петър Христов няма общо с разкриването на бандата на "Килърите".

Тя заяви, че веднъж се е срещала с убития Петър Христов и той й е казал, в България не може да се прави бизнес без съдействието на депутата от ДПС Делян Пеевски.

По думите й управляващите спестяват с какво се е занимавал Петър Христов, с кого е бил в близки контакти, върху какви структури, институции, и служби е имал влияние.