С решение на Върховния касационен съд- ВКС, трима от групата за убийства "Килърите", остават в затвора до живот без право на замяна. Най-тежката присъда е потвърдена от последната съдебна инстанция за сочения като ръководител на престъпната група Петър Стоянов-Сумиста, Георги Вълев и Васил Костов-Кеца, съобщава БНТ.

Те са признати за виновни за две поръчкови убийства от 2009 година, на великотърновския адвокат Петър Лупов и шуменския бизнесмен Румен Рачев. Към момента излежават присъди за други престъпления по същото дело. Единственият от групата, който е на свобода е Янко Попов-Туцо, който е с 10-годишна присъда, но с влошено здраве.

„Килърът” Васил Костов – Кеца влезе в затвора доживот
Обновена

„Килърът” Васил Костов – Кеца влезе в затвора доживот

Обжалването е било без задължителни реквизити

Съдебният процес започва през 2011 година в съда в Шумен, а престъпната група е осъдена още за палежи, взривове, побои, лихварство и незаконни оръжия.

Делото "Килърите" влиза във Върховния касационен съд за втори път, след като през 2015-та е върнато за повторно разглеждане от Варненския апелативен съд, заради нарушено право на защита. Част от от подсъдимите бяха оправдани на втора инстанция за двете убийства.

Останалите получиха доживотни присъди, но искаха делото да се върне за ново разглеждане, присъдите им да бъдат намалени или да бъдат оправдани.

Потвърдиха доживотните присъди на трима от „Килърите”

Потвърдиха доживотните присъди на трима от „Килърите”

За Петър Стоянов, Васил Костов и Георги Вълев