Кметът на Червен бряг Данаил Вълов е освободен след снемане на показания в Районното полицейско управление, съобщи БНР.

Кметът и още петима общински служители бяха задържани при разследване на злоупотреби по европрограмата "Топъл обяд".

Заради акцията на специализираната прокуратура беше отменен конкурс за директори на детски заведения, но обслужването на граждани е нормално.

Кметът на Червен бряг Данаил Вълов е пристигнал в общината, за да участва в комисия. Това потвърди за БНР секретарят Николай Недков.

Припомняме, че по-рано днес зам.-главният прокурор Иван Гешев заяви, че утре ще стане ясно на кого, освен кмета на Червен бряг, ще бъде повдигнато обвинение.

Иван Гешев препоръча на кметовете да си "ъпдейнтнат" ситуацията

Иван Гешев препоръча на кметовете да си "ъпдейнтнат" ситуацията

А ситуацията е - пари изтичат от всякъде, пари има, но се краде много

"Ситуацията е като в ТЕЛК, НОИ и един куп други държавни структури, пари изтичат отвсякъде. Пари има, но се краде много, казвам го откровено, не визирам конкретния човек, за да не наруша конституционно гарантирани негови права и презумпции", подчерта Гешев по-рано днес.

Секретарят на Община Червен бряг Николай Недков заявява пред общественото радио, че работата в общината тече нормално, но е ограничен достъпът на хора само до третия ѝ етаж.

По думите му в общината е имало пропускателен режим, но той не знаел каква е целта. Недков допълни и, че не знае дали кметът е арестуван.

Спецпрокуратурата и КПКОНПИ разследват кмета на Червен бряг

Спецпрокуратурата и КПКОНПИ разследват кмета на Червен бряг

След като "Господари на ефира" разкриха злоупотреби по програмата "Топъл обяд"