Окръжният съд във Варна задържа с мярка за неотклонение 28-годишния Бейтула Исмаил.

Бейтула Исмаил причини смъртта на 23-годишен Никола Терзиев на 28 август 2016 година. Инцидентът стана на магистрала „Хемус” при входа за Варна.
Бейтула е шофирал с 220 км в час своя голф и изблъскал от пътя служебния автомобил, управляван от Никола Терзиев.

Блъснат отзад шофьор загина, преобръщайки се на магистрала "Хемус"

Блъснат отзад шофьор загина, преобръщайки се на магистрала "Хемус"

До изхода от магистралата към ул. "Ат. Москов"

За това че Бейтула е на свобода и изобщо случаят да стане известен, е виновен коментарът на премиера Бойко Борисов, който дори се срещна с близките на загиналия. Интересът тръгва от пост на сестрата на жертвата в социалните мрежи със снимка на брат си като малък, който се е снимал с Борисов по времето, когато той беше главен секретар. Снимката беше придружена от коментар: „Г-н Борисов, вече даже не ги и хващате.”

Премиерът: Трябва да спрат убийствата по пътищата

Премиерът: Трябва да спрат убийствата по пътищата

Срещата е била във вторник

Бейтула Исмаил е обвинен за престъпление по член 343, ал. 1, буква „в“, във връзка с член 342, ал. 1 от Наказателния кодекс. Наказанието, което се предвижда, е лишаване от свобода от 2 до 6 години.

Бетула Исмаил вече е осъждан за същото престъпление, при което също е причинил смърт по непредпазливост при управление на автомобил. Въпреки че е реабилитиран по право за предходното си осъждане.

Бейтула И. многократно е санкциониран за нарушения на Закона за движение по пътищата за управление с несъобразена скорост и със скорост над разрешената.