От КПКОНПИ искат нови правила за етично поведение на администрацията и за бизнеса. Такова искане отправи председателят на Комисията по време на конференция "Етика в публичната администрация - стандарти, инструменти и добри практики".

Той е убеден, че използването на етичните стандарти и почтеност на служителите в публичната администрация е гаранция за добро управление.

Трябват точни и ясни стандарти за поведение, защото когато няма правила, не са виновни самите служители на администрацията, подчерта Пламен Георгиев. Според него с искането за точни и ясни стандарти за поведение не откриваме топлата вода, а трябва да почерпим опит от чуждите държави.

Пламен Георгиев: Имат 198 млн. причини за компроматна война срещу мен

Пламен Георгиев: Имат 198 млн. причини за компроматна война срещу мен

Нито ще ме разколебаят, нито ще ме отклонят

По думите на Пламен Георгиев борбата с корупцията се вижда, че няма да бъде лека. Наред с твърдите мерки, които предприема Антикорупцията, има и така наречените меки мерки, които са не по-малко важни.
Те включват превенцията, с която да не се стига до престъпления и незаконно придобито имущество, изтъкна шефът на КПКОНПИ.

Той се надява да се постави началото на един дебат по тема, която да включва цялостната дейност и политика за администрацията.

Пламен Георгиев припомни, че преди година е бил приет Законът за КПКОНПИ, с което Комисията е започнала да мисли какви да бъдат мерките, с които да се противодейства на корупцията.

Заместникът на антикорупционния шеф трябва да го разследва

Заместникът на антикорупционния шеф трябва да го разследва

Според адвокат Емануил Йорданов той трябва да се оттегли и заместникът му да поеме функциите