Седмица продължава издирването на 12-годишния Александър от Перник, съобщава БНТ.

Криминалистът Иван Савов заяви, че е напълно сигурен, че детето е отвлечено и призна, че не е оптимист, че ще бъде намерено.

"Мина прекалено много време на търсене в район, в който очевидно няма да го намерят. За съжаление не бяха свършени някои неща, които трябваше да бъдат свършени още в самото начало и които може би щяха да дадат някаква правдива следа за това как и кога се е случило", отбеляза той.

Ботьо Ботев не изключва и трагичен резултат в търсенето на Александър

Ботьо Ботев не изключва и трагичен резултат в търсенето на Александър

Би трябвало детето да не се е отдалечило много от района, в който е изчезнало, според криминалиста

Савов посочи, че има данни от хора от обкръжението на бащата на Александър, че той има психически проблеми и преди полиграфското изследване задължително е трябвало да му се направи психиатрично освидетелстване.

Човек с определен вид психическо разтройство не може да бъде подложен на полиграфско изследване, защото то ще бъде неточно, категоричен бе криминалистът.

Той изрази увереност, че разследващите са поели по правилната следа. Трябвало обаче още миналата седмица с бащата да се работи активно, а те са го оставили да заблуждава над 2000 души.

В разследванията има един принцип - единственото меродавно нещо, което може обори или потвърди дадена версия, са обстоятелствата, доказателствата и абсолютно доказаните твърдения, подчерта Савов.

Прокуратурата вика на разпит майката на изчезналия Александър

Прокуратурата вика на разпит майката на изчезналия Александър

Полицията започва издирване на детето по "незабелязани специфични места"