Не, не ги познавам, никога не съм ги виждал и не са ми правили впечатление.
Никога не съм ги познавал и не съм ги виждал.

Това каза обвиненият за убийството на сестрите Белнейски Лазар Колев.
В интервю за БиТиВи той призовава някой да даде показания за това, че той се е познавал с тях.

"Нека мой познат, техен - някой да каже, че кафе ме е видял да пия с тях", казва Колев.

Той бе преместен отново в Пазарджишкия затвор, където излежава присъда за кражба, тъй като следствието за Белнейски бе удължено с нови 6 месеца.

Лазар Колев допълва, че продължава да се чуди защо точно той е обвинен в това убийство:

„Защо аз, какво им е дало повод мен да ме сложат на това?", пита той и продължава с тезата на своя защитник адвокат Марковски за невалидността на ДНК пробите и за това как най-добрите лаборатории не могат да докажат, а нашите след три години успяха да извлекат и да докажат, че една от трите е сперма на Лазар Колев.

„Защото когато оставят това дело на масата, тогава ще се разбере цялата истина за това ДНК", посочи Лазар Колев.

По думите на Колев експертизите са нагласени от следовател Мартински от Национална следствена служба, съвместно с пазарджишката полиция. Според него това е с цел да прикрият някого.

Имам информация за някои хора, обаче нямам доказателства. За себе си имам доказателства, че не съм извършил това престъпление. Но не мога да ги коментирам, защото ще ги представя в съда", категоричен бе Лазар Колев.
В интервюто той разказва, че непрекъснато започва работя за по няколко месеца и след това спира и на това не може да се опира никакво обвинение.

Лазар Колев отрече и да има някакви по-особено сексуални привички. По думите му имал е около 10-тина сериозни връзки, като всяка връзка е траела около година.

Не може да се определи като агресивен в леглото. „Аз се определям като добър човек, нормален като всеки друг. Самото такова тежко обвинение на мен ми седи като язва. А и причинявам на близките си много страдания. Да, има още много въпроси, които самия аз ще си задавам още много дълго време- например „Защо аз?", търси отговор на въпроса Лазар Колев.

Припомняме, сестрите Белнейски бяха намерени мъртви на 31 януари 2006 г. в местността "Грамадите" между Пещера и Брацигово. Те са били изнасилени, а след това жестоко убити.

След множество експертизи, разследването стигна до ексхумация на телата за повторна работата на патоанатомите, като втората експертиза изведе на преден план нови факти. Между първата и втората експертиза обаче изводите коренно се разминаваха.
Изненадващо в края на февруари месец година обвинения бяха повдигнати на Лазар Колев.