Председателят на ВКС Лозан Панов е трябвало да провери съдържанието на целия рап клип, заснет в Съдебната палата. Това обяви в сутрешния блок на БиТиВи представляващият Висшия съдебен съвет (ВСС) Боян Магдаличнев.

По думите му клипове в Съдебната палата са се снимали и преди, но такъв като последния и с такова съдържание не е имало. Първоначално Магдалинчев се въздържал от по-силни думи, но клипът бил неморален, потресаващ и подтикваш децата към употребата на наркотици.

Рап клипът се вмъкнал в Съдебната палата като романтична комедия

Рап клипът се вмъкнал в Съдебната палата като романтична комедия

Шефът на ВКС посочва, че контролът по охраната е отговорност на правосъдния министър

Според него председателят на Върховният касационен съд (ВКС) Лозан Панов винаги се опитва да бяга от отговорност.

По отношение на системата на случайно разпределение на дела, Магдалинчев отбеляза, че тя би следвало да разпределя случайно и равномерно делата. След направения одит се оказало, че системата за случайно разпределение на дела има уязвимости и е възможно да бъде манипулирана. Не е доказано обаче, че системата е манипулирана, каза още Боян Магдалинчев. Припомняме, че ВСС прекрати договора с фирмата, поддържаща случайното разпределение на делата в съдебната система. Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство за компютърни престъпления, а главният прокурор Иван Гешев сезира и Европейската комисия по случая.

ВСС остави за закрити врата дебата по одита на разпределение на дела

ВСС остави за закрити врата дебата по одита на разпределение на дела

Канят и експерт от "Информационно обслужване"

Магдалинчев обясни, че след 13 май съдебната система ще започне да функционира в пълен обем. Сега предстои пълното отваряне на системата, каза Магдалинчев.

Акцентът ще бъде насочен върху здравето на хората и служителите в Съдебната палата. Коронавирусът не си е отишъл, той остава и мерките ще продължат в коридорите, залите, деловодствата, кабинетите и пред самата сграда, уточни представляващият ВСС. Влизането в Съдебната палата и съдебните зали ще става с маски и ръкавици, изтъкна Магдалинчев.

Със санитарните изисквания трябва да се опази животът и здравето на хората.