При условията на обилен снеговалеж и вятър на територията на цялата страна е създадена нужната организация за съсредоточаване на всички налични снегопочистващи машини и полицейски патрули, коментира министър Младен Маринов на заседание на националния щаб във връзка с усложнената зимна обстановка в Министерство на вътрешните работи.

По думите му част от създадените вчера проблеми са вследствие на несъобразилите се с пътните знаци водачи на ТИР-ове, които при навлизане в забранените участъци са аварирали.

Той коментира, че на 30 шофьори са наложени глоби от 300 лева и лишаване от право за управление на МПС за месец, заповед за принудителна административна мярка и спиране от движение на МПС до 3 месеца.

От МВР са глобили 30 шофьора на ТИР-ове

От МВР са глобили 30 шофьора на ТИР-ове

Те са се движили по АМ "Хемус" в нарушение

Вътрешният министър обърна специално внимание на поведението на шофьорите и припомни, че общественото очакване е в такива ситуации да се проявява толерантност на пътя и стриктно да се спазват указанията на знаците и на униформените.

Фирмата, която се забави с почистването на АМ "Струма" вчера, ще бъде санкционирана, обясни министър Аврамова.

По думите й вчера "бяха задействани всички екипи по снегопочистване и регулиране на движението, но изпуснахме момента за своевременното уведомяване на всички пътуващи по републиканските пътища за това, какво се случва по пътя и какви действия са предприети".

АПИ: Магистралите трябва да са изчистени до 2 часа след спиране на снеговалежа

АПИ: Магистралите трябва да са изчистени до 2 часа след спиране на снеговалежа

Техническите изисквания при почистването в неделя са спазени, твърдят те

Тя допълни, че в бъдеще съвместните действия на институциите ще бъдат координирани, за да се постигне и по-навременна информираност на гражданите за усложнена пътна обстановка.

На заседанието е взето и решение тежкотоварният трафик да бъде спиран при прогноза за тежка метеорологична обстановка, така че да не се забавя пак движението по този начин.

Снегорин се преобърна и затвори пътя Кюстендил-Дупница
Обновена

Снегорин се преобърна и затвори пътя Кюстендил-Дупница

Отлагат следствения експеримент на пътя Своге-София

В заседанието на националния щаб във връзка с усложнената зимна обстановка участваха и министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, представители на АПИ, БАН, столична община, заместник-главният секретар на МВР гл. комисар Георги Арабаджиев, директорите на ГДНП, ГДПБЗН и СДВР, заместник-директорът на ГДНП Гребенаров ,директорът на ОДМВР-София, както и представители на Центъра за аерокосмично наблюдение към МВР.

В БСП очакват сега снегорини да протестират срещу тях

В БСП очакват сега снегорини да протестират срещу тях

Кирил Добрев се закача с фурията Десислава Атанасова